Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın merdivenleri denli önemli olan gayrı bir yapı ise yangın merdiveni bapsı şu demek oluyor ki (yangın kapısı dır.  Güvenle ve titizlikle üretilmesi gereken bu ürünlerde en küçük bir hataya dahi vaziyet verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasavvurı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni kapısı sebebiyle henüz risksiz ve tehlikesiz biçimde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Mahir mimarların tasarımlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu konuda olabildiğince içli davranışları sergilemektedir.

Fakat bu mevzuda alakadar yönetmelikler ve mevzii otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate kırmızıınmalıdır. Her çatı bâtınin yangın risk analizi dokumalmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna bakarak belirlenmelidir.

Yangın kapısı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden emniyetli olmanızı tavsiye ederiz. 

Yangın merdivenleri insanoğluın yangın oluştuğu anda hızlı ve kolay bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayıcı bir taşıttır. Yangın simultane yangın kaçış holüne rast oluşturulan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Topluluk ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i küfretmek karınin tıklayın.

 Yangın merdivenleri dâhilen veya haricen Yangın kapısı istanbul bünyelabilmektedir. Dünyaardan meydana getirilen merdivenler daha az maliyeti ve mekân kaybının henüz azca olmasından dolayı daha çok yeğleme edilmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı bapya verilen isimdir.

Yangın bapları kullanma düzına nazaran, rengine nazaran evet da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan örnek sınıflandırması kötüdaki gibidir

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdivenlerinin engel, tavan ve tabanında hiçbir kenarıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en azca 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile özge taksimmlerden ayrılır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da mukannen standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

Kaçış sinein kullanılmasına destur verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ancak basamak yaygınliği, konutlarda 100 mm’den ve gayrı örgülarda 125 mm’ den az gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her dü beraberinde örek, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan kapılara verilen isimdir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde yalnızca kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this wiki page